Sergio Herman kiest voor Arper en Piet Boon

February 27, 2010

Vandaag opent in Cadzand de nieuwe brasserie van Sergio Herman. Voor de inrichting koos Herman de Catifa stoel van Arper, de lounge zetels van Piet Boon en de outdoor meubelen van Piet Boon.

Fragment uit De Standaard Weekend Magazine:

“Sergio Herman is de beste chef van de lage landen. Hij heeft een zwak voor Cadzand en de strandbars van Ibiza. En hij wilde een brasserie openen, in de lijn van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Wat krijg je als je al die factoren met elkaar combineert? Pure C, dat vandaag de deuren opent.

Pure C Bar & Resto bevindt zich in het Strandhotel in Cadzand, net over de Nederlandse grens en op een steenworp van Knokke. Het hotel is een ongeïnspireerd blok uit de jaren 1960, van het type waarop vooral onze eigen Belgische kust een patent heeft. Maar dat is maar tijdelijk, belooft Sergio Herman ons. Het Strandhotel zal er in 2012 helemaal anders uitzien, net als Cadzand, dat onder meer een zomerhaven krijgt.

Hoe wilde Sergio Herman dan dat de brasserie eruitzag? Een mix van Ibiza, Japan en Scandinavië, zegt hij. ‘Ik wilde de strandsfeer van Ibiza vatten’, zegt Herman. ‘Dat eiland is mijn tweede thuis. Ik hou van de interieurs, de sfeer, de energie. En daarnaast wilde ik ook oosterse invloeden, zoals in de met bladgoud bedekte lusters van Catellani & Smith die in de lichtkoepels hangen. De lange tafels herinneren dan weer aan Ibiza, maar je voelt er ook de invloeden van Marokko en Bali in. En ten slotte wilde ik ook de simpele schoonheid van hout die je ook in Scandinavië zo vaak ziet.’

Voor Pure C werd het oude restaurant van het Strandhotel helemaal uitgebroken, waarbij de voormalige veranda met het spectaculaire uitzicht in het nieuwe restaurant werd geïntegreerd. Visueel bestaat het restaurant uit twee delen. Er is het gedeelte dat uitgeeft op het strand en waar het strandgevoel bijna tastbaar is, dankzij het uitzicht en de overvloedige lichtinval. Op de lichte gietvloer staan twee opvallende zitkeien onder de lichtkoepels, met gordijnen die uit de hemel lijken neer te dalen.

Daarachter begint het tweede gedeelte van het restaurant, warmer en stemmiger, met een parketvloer en muren afgewerkt met leisteen. Dat spel van warm en koel wordt ook met de meubels gespeeld. Zitelementen van Piet Boon, Arper-stoelen bekleed met vintageleder en opvallende, rustieke boomstamtafels vormen een opvallend contrast met de spierwitte zitkeien onder de lichtkoepels. Voor de tafels haalde Sergio zijn inspiratie op Ibiza – in de designzaak Maison de L’éléphant -, maar ook het idee voor de zitkeien kreeg hij op het eiland. ‘Ik wilde keien zoals je ze op het strand vindt. Op die manier trek je de natuur naar binnen.”

Bron: De Standaard 27-28/02/10 (Lees volledig artikel)

www.arper.it, www.pietboon.nl, www.pure-c.nl, www.designclinic.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: